Benvinguts al nostre blog!!!

Pares, alumnes, personal de l'escola i tots aquells que visiteu el nostre blog... Aquest curs estrenem blog de la revista! Com en cursos anteriors, els alumnes de la comissió de premsa de l'escola fan de periodistes durant un matí cada mes. Recullen les activitats que es fan al centre i també sortim fóra de l'escola a conéixer el nostre entorn. La producció que fem la veureu penjada en aquest blog. Esperem les vostres aportacions i comentaris!!!

dilluns, 28 de març del 2011

Japó, afectat per un terratrèmol

Durant la matinada de dijous 10 a divendres 11 de març, el Japó va patir un terratrèmol devastador de 8’9 a l’escala de Richter. La zona més afectada és el nord-est del Japó ja que el terratrèmol es va produir a les profunditats oceàniques, pròximes a la costa. Per si sol, el terratrèmol no va causar danys més importants del compte, sinó que la situació es va tornar devastadora degut a què, un parell d’hores més tard, es va produir un tsunami que es va endinsar amb una onada de més de 10 metres, que es va endinsar terra endins amb una força increïble, destruint tot el que s’interposava en el seu camí (cases, cotxes, edificis, vaixells,...). Després del succeït, com és habitual, hi van haver nombroses rèpliques.
Com a conseqüència del tsunami, la central nuclear de Fukushima, ha resultat greument malmesa, impedint la refrigeració dels reactors. Això ha suposat les explosions i incendis dels reactors. S’ha de tenir en compte que 50 herois, s’estan sacrificant per tal d’evitar que torni a succeir un fet com el que hi va haver a Chernobyl.
Aquesta situació posa en el punt de mira la central de Fukushima, ja que és una de les conseqüències més importants de la catàstrofe.
A hores d’ara, els danys son incalculables, i s’estima que ja han mort 15.000 persones, i la xifra va en augment, a l’ igual que els desapareguts. Els danys econòmics són catastròfics, si tenim en compte les despeses que ja tenia Japó, més els diners per reconstruir els edificis, infraestructures...

Cristian Blazquez de Segon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada